Thursday, December 17, 2009

Cakap banyak..

Mak told me this story yesterday..


"Semalam mak balik rumah, k.nurul tengah mop rumah..budak-budak nie masuk sekali..tiba-tiba aneen jerit, "Heyy..Kenapa wet nie?? Kenapa tak clean??" K.Nurul yang tengah mop masa tue tengok dia, "dah clean lar aneen..bising-bising pulak.." then aneen still macam tak puas hati, "Kenapa tak letak soap??" K.Nurul tengok dia (i think dalam hati k.nurul, sabar jer lar aku budak nie), "makcik Nurul dah letak soap lar..cuba bau.." and being a 3 year old toddler, aneen tunduk and smell the floor..then baru aman dunia..k.nurul kata, "cakap banyak pulak.."

Mak told me the story and laughing at the same time..mak kata sebijik macam sepupu awak..tapi tue lar, baru 3 tahun dah berlagak mem besar..luckily k.nurul tue dah kenal perangai dia macam mana and faham sangat dengan kerenah both aneen n ayyen..hehe..k.nurul tue siapa?? she stayed at in front of mak's house and come to mak's house to clean and ironing..aneen and ayyen love to play with kakak (k.nurul's eldest 16 yr old gal)..ayyen even call k.nurul as mama..now, k.nurul and epi (her husband) also speaks english..kihkihkih..

So i said to mak, k.nurul kena bersih betul-betul lar rumah nie..mak said, "mak dah cakap kat k.nurul, "Nurul kena bersih elok-elok lar, nanti aneen bising.."" hahahahaha..and again k.nurul said to aneen, "cakap banyak.."

3 comments:

eeda96 said...

bukan mommy aneen pun mcm tu ke? ckp banyak.hahahaha...

sx.four said...

ikut mung la tuh ckp byk..

Deng Anaz said...

hahahaha..korang nie, xde benda mulia lain ker psl mummy aneen nie yg korang ingat aa??