Monday, September 14, 2009

Sayang Cucu

Hubby brought back 2 hampers for raya..hampers of kueh-kueh lar kan..thank u dear..thank u dear's friends..

And the hamper were so nice..with the ribbons and all the decorations..the basket looks different..i told mak, "plus this ribbon (the type yg mcm kulit pokok tue), mak dh ada banyak dh yang mcm nie..nnt mak boleh buat mak punya sendiri.." and mak also duk tilik-tilik the things whats inside the hamper..

"Huh..mana-mana ntah yang ada tue..anak-anak awak duk main, merata.." Hahahaha..i said, its your fault.."Kalau kitorg dulu, tak berani nk usik..nnt kena marah..budak-budak tue sekarang dengan mak, semua blh.." mak replied, "awak orang x suka mende-menda mcm nie.." What?? Where did she get that from?? "Tak suka?? Bukan x suka mak, x berani..sekali usik, mau mak mengamuk.." And as usual, "tak adanya.." hhahhahaha..yes mak, ada..

And so i said to mak, "sekarang, kalau they all buat apa-apa, mak juz "mmm.." tue jer..tue jer?? sapa yang takut macam tue.." So i started blabbering to mak, the opah's role that she's been playing now.."semua manja..semua boleh..sampai masa, they all sendiri know where to turn whenever Deng kata tak boleh.."

I started ngajuk what Ayyen always said, "tak nak kawan opah.." "dun do that!!" "Ayyen punya.." and blablabla..all of suddence mak laughed.."hari nie mak kena lagi..mak nak tgk tv.."opah tunggu sekejap yea..cerita nie nk habis dh..opah tunggu yea.." mak gelak sorang dengar..habis jer cerita, terus dia tekan cerita mak nk tengok..Allah lah..."

Haa..how?? This kasih sayang opah - cucu already spoiled everything..mak was known as the most garang auntie in the family..but when it comes to cucu, "ala cucu opah..come here..mummy marah ker??" Rosak..rosak...

2 comments:

ida said...

hehe..sama la ngan mak ida pun manja2kan cucunya..masa kita dulu xbleh tp la ni cucu bleh plak.

Deng Anaz said...

tue aa..mak2 mmg mcm tue da..pastu buat2 x ingat dgn kita dia garang kemain lg..hahahahaha...