Friday, January 29, 2010

Uncle Ray terkena


Ahh..lagi cerita terbaru..cerita yang semakin hampir dengan status 'jaafar tonggek' belum apdet lagi..hehe..tak apa, cerita ini pendek sahaja..baru sahaja berlaku semalam..diceritakan oleh opah Aneen..mak saya lar tue..hehe..cerita bermula apabila Uncle Ray Aneen a.k.a adik saya Adan sedang makan durian..Adan sedang bercuti selama sebulan dari UIN Jakarta..anak manja, cuti sikit mula lar bukak website Air Asia cari tiket yg bersesuaian dengan poketnya..jumpa aje pulak tue..ok..ok..meleret tak ingat dunia karang..

..back to my story..

Knowing that anak sedara dia tue tak makan durian, secara bersahaja dan berniat untuk mengusik dia mempelawa Aneen makan sama.."Aneen nak durian??"

Juga secara bersahaja dan langsung tiada niat untuk mengusik, Aneen menjawab pelawaan uncle Ray dia tue, "Tak nak Uncle Ray..Aneen don't eat durian..Aneen eat apple.."

Haaa..kan dh terkena tue..padan muka Uncle Ray..

Oo yeah..currently i'm at home, baby sitting my dear Ayyen..high fever - 39.2 deg..kesian dia..tapi tue lar, ada tenaga sikit jer, terus gunakan sepenuhnya..tak sampai 10 mins, berbaring semula..poor Ayyen..


*jaafar tonggek - ganti nama kepada perkataan 'dahulu kala'..siapa yang menciptanya tak tahu ler..but i've been using it since long, tak ingat dah bila..ingat ker semua org guna..hehe...

alfatihah to hajah enson (hubby's grandma) that passed away last nite..

3 comments:

Anonymous said...

alala..
durian bagus..baru dr pokok..
apple tu dok lama atas kapal br sampai sini..

:) bijak aneen

sx.four said...

al-fatihah untuk arwah hajah enson ..

NIk Fauziah Nik Hussin said...

deng..
akak familiar ngn Jepun Tonggek hahaha